Foto Jan Larsson
|
Matsvamp, hållbarhet, hälsa och mervärden
27 oktober 2016 |
09.00
|
Välkommen, Helena Karlén, Biosystem och teknologi SLU
|
09.20
|
Gotländsk tryffel en upplevelse, Susanne Welin-Berger, Gotland Grönt Centrum AB
|
10.00
|
Fungigården Svensk ostronskivling i ett kretslopp, Ulrika och Henrik Eriksson, Fungigården
|
10.40
|
Vad är rödlistade svampar och går det att äta? Michael Krikorev, Artdatattanken, SLU
|
11.10
|
Ny generation - nya idéer;att flytta champinjonodlingen på gården hem till köket, Caroline Davidsson, Svamplådan
|
11.40
|
Nyheter från Svenska Svampodlarföreningen, Anders Davidsson, Skrivargården
|
13.20
|
Forskning om matsvamp vid SLU Alnarp, Malin Hultberg, Biosystem och teknologi, SLU
|
13.50
|
Matsvampar som livsmedel, Agneta Yngve, Uppsala Universitet, SLVs expertgrupp nutriNon och folkhälsa
|
14.30
|
Nyheter från 19th InternaWonal congress on the science and culWvaWon of edittle and medicinal fungi, Amsterdam 2016, Karl-Erik Gustavsson Växtförädling SLU och Madeleine Uggla SLU
|
|
|