Foto Jan Larsson
|
Att göra risker till möjligheter! 2011-11-05
|
Välkommen, Magnus J Stark, KSLA
och
Dave Servin, koordinator Partnerskap Alnarp |
|
|
Inledning, Åsa Odell, lantmästare, LRF |
|
Hur har vi hanterat den sammanlagda risken i företaget för att kunna utvecklas och bli framgångsrik?
Två lantbruksföretagare berättar om vilka risker de har haft att hantera i sina företag, och vilka strategier de har haft för att hantera dessa. |
|
Per Lindahl, kycklingproducent utanför Kristianstad |
|
Lars Öhman, Stavlösa gård, Ett spannmålsföretag på Östgötaslätten med odling, skörd, torkning av foderspannmål, brödsäd, oljeväxter och utsäde. |
|
Hur ser den totala risksituationen ut för lantbruksföretagaren och finns det en koppling till gårdsekonomin?
Carl Johan Lagerkvist, professor, institutionen för ekonomi, Sveriges lantbruksuniversitet |
|
Strategi för riskhantering som framgångfaktor. Hur gör man i Danmark?
Helhetsorienterad riskstyrning. Ett utvecklat redskap för att bedöma och hantera risk i lantbruksföretaget Michael Friis Pedersen, ErhvervsPhD studerende, cand.oecon.agro, Økonomi & Virksomhedsledelse, Videncentret for Landbrug |
|
Vad kan jordbruket lära från grönsaksnäringen?
Lars Wall Persson, Ellenholm & Vadensjö, Skåne. Företaget är uppdelat i tre delar. Klassikt lantbruk med jordbruksgrödor som raps, höstvete och sockerbetor. Del två består av grönsaksodling och del tre är grönsakspackeriet. |
|
Slutdiskussion med panel och engagerade deltagare. |
|
|
|
|