Lokala baljväxter, samverkan i hela värdekedjan

Syftet med dagen är att nå ut till fler människor som är intresserade av den vision vi formulerat dvs I de flesta måltider, både ute och hemma, njuter människor goda smaker av lokalproducerade baljväxter.

Tid och plats

Torsdag 11 februari kl 8.30 - 12.30, Webinar via Zoom
Möjlig anslutning från klockan 08.00
Länk till Zoom-mötet mejlas ut!

Deltagaravgift

Gratis 61 anmälda och vi har tyvärr inte plats för fler.

Anmälan

Görs på denna sida, senast 10 februari 2021

Mer info

annika.jonsson@hush.se och på https://partnerskapalnarp.slu.se/konf/20210211.pdf
Anmälningstiden har gått ut, vänligen kontakta annika.jonsson@hush.se

Anmälningsblankett:

Email

För och efternamn

Ev. organisation

 

08.00

Webbinariet öppnar Möjlighet till anslutning

08.30

Välkomnande och introduktion Anita Gunnarsson, Agr. Dr. Projektledare LoBa-helhet

09.00

Senaste nytt på baljväxtfronten - fyra innovationsprojekt runt förädling av svenska baljväxter Fredrik Fogelberg, RISE

09.55

True prices - betalar du det verkliga priset på produkter du köper? Willy Baltussen, Wageningen Economic Research

Föredrag om spännande skuggprissystem där konsumenten betalar marknadspriset för en produkt plus sociala och miljömässiga kostnader. (Föredraget är på engelska)

10.15

Fair prices - har du förutsättningar att få ett rättvist pris för det du producerar? Anita Gunnarsson, Hushållningssällskapet Skåne & Clementine Antier, Université catholique de Louvain

11.40

Utmaningar och möjligheter i baljväxtodling - hur mycket baljväxter kan vi odla? Georg Carlsson, SLU Alnarp

12.10

Vidare steg, summering och avslutning

12.30

Dagen avslutas

De uppgifter du registrerar här kommer att sparas i en databas hos SLU. Personuppgiftslagen/ dataskyddsförordningen kräver att du först godkänner detta. Läs mer om behandling av personuppgifter på SLU:s webb på sidan Behandling av personuppgifter vid SLU