Foto Jan Larsson

I den nedfällbara listen nedan kan du välja tidigare utskickade nyhetsbrev

Nyheter från Partnerskap Alnarp Visa webbversion

Färsk bild från Alnarp

Kära medlemmar,

Äntligen doftar det vår i Alnarpsparken! I detta nyhetsbrev vill vi be er om hjälp att hitta Partnerskap Alnarps nästa verksamhetsledare. Se annonsen nedan:
Partnerskap Alnarp söker ny verksamhetsledare

Fem innehållsrika och givande år har Partnerskap Alnarps verksamhetsledare Lisa Germundsson redan hunnit med. Nu lockar nya utmaningar och till hösten kommer Lisa att påbörja ett spännande forskningsprojekt. Därför söker nu Partnerskap Alnarp en ny spindel i nätet - en person med ett brett kontaktnät inom de gröna näringarna, som vill vara med och utveckla framtidens produktion av mat och biobaserade material.

Vänligen sprid annonsen i dina nätverk. Sista ansökningsdag är den 31 maj.

> Till annonsen
Välkommen på Thesis day den 30 maj!

Lär dig mer om SLU:s olika ämnesområden och träffa våra studenter som är på väg ut i arbetslivet. Alla som vill är välkomna att titta på utställningen av studenternas examensarbeten och vara med och rösta på bästa posterpresentation. Studenterna ges också möjlighet att ge korta muntliga presentationer under dagen. Eftermiddagen inleds med ett tal av SLU:s prorektor. Därefter får vi lyssna på berättelser från SLU alumner, redan nu kan vi avslöja att Maj- Lis Pettersson, hortonom, och Paula Paula Quintana Fernandez, husdjursagronom, kommer och delar med sig av sina karriärsresor efter examen.
Ingen anmälan krävs för att delta. Vid frågor kontakta: Roger Pettersson, 018-67 30 22.

> Program och mer information

Kolsänka i jordbruket genom biokol - affärsmöjligheter

Lantmästarstudenter på SLU Alnarp har tillsammans med aktörer från näringslivet såsom KLS Ugglarps, ECOERA och Skånefrö arbetat i ett pilotprojekt med fokus på biokol. Med på projektet är även nötköttsproducenten Skönadal Agro. Företagen ska tillsammans skapa ett cirkulärt flöde av resurser mellan livsmedelsproducenter och konsumenter. Fokus ligger på klimatet och biokolets potential att bidra till ett mer hållbart svenskt jordbruk.

> Mer om projektet och anmälan till informationsträff.
Examensarbeten värda att delas

Partnerskap Alnarp stöder examensarbeten som utförs av studenter i samarbete med våra medlemmar. Medel kan sökas för exempelvis försök, analyser eller resor i samband med examensarbeten. I denna artikel kan du läsa exempel på examensarbeten som Partnerskap Alnarp har finansierat de senaste månaderna.

> Till examensarbeten
Susanna Lundqvist -Trädgårdsgruppen
Jan Larsson - Marknad & Management
Anne-Charlotte Olsson - Animaliegruppen
Sven-Erik Svensson - Biobaserade industriråvaror
Lisa Germundsson - Växtodling livsmedel
Kristina Wallertz - skog

Hanna Weiber-Post - Kommunikation
Lena Johnson - Kansli
Lena Eskilsson - Ekonomi

Ansvarig utgivare för nyhetsbrevet är
Lisa Germundsson och redaktör är Hanna
Weiber-Post.

Följ SLU Partnerskap Alnarp på sociala medier!

Partnerskap Alnarp på Twitter Partnerskap Alnarp på Facebook
Parterskap Alnarp, SLU