Foto Jan Larsson

I den nedfällbara listen nedan kan du välja tidigare utskickade nyhetsbrev

Nyheter från Partnerskap AlnarpVisa webbversion

Kära medlemmar,

Äntligen doftar det vår i Alnarpsparken! I detta nyhetsbrev vill vi be er om hjälp att hitta Partnerskap Alnarps nästa verksamhetsledare. Se annonsen nedan:
Diversifiering av odlingssystem
Fältvandring på SITES Lönnstorp den 12 juni kll. 13-15
Möteplats: Lönnstorp fältstation, Bomhögsvägen 4, 23435 Lomma
Tema för årets fältvandring är diversifiering av odlingssystem inom tid (växtföljd) och rum (samodling, skogslantbruk, mm). Diversifiering är en viktig praktik för ekologisk intensifiering av växtproduktion med ökat användning av ekosystemtjänster och reducerat behov för insatsmedel.
Vi besöker det långliggande fältexperiment SAFE (SITES Agroecological Eield Experiment) och ser på agroforestry system, perenna cerealier och samodling av lupin och korn i ett ekologiskt system. Dessutom besöker vi samodlingsförsök inom EU projekten DiverIMPACTS och ReMIX samt EKOLINS. Inom ReMIX finns ett försök som er utvecklat i samarbete md en ekologisk odlargrupp i Halland och Växa Halland.
Partnerskap Alnarp har sponsorerat fika 15.00.
Välkommen (ingen anmälan - bara kom!)
Partnerskap Alnarp söker ny verksamhetsledare

Fem innehållsrika och givande år har Partnerskap Alnarps verksamhetsledare Lisa Germundsson redan hunnit med. Nu lockar nya utmaningar och till hösten kommer Lisa att påbörja ett spännande forskningsprojekt. Därför söker nu Partnerskap Alnarp en ny spindel i nätet - en person med ett brett kontaktnät inom de gröna näringarna, som vill vara med och utveckla framtidens produktion av mat och biobaserade material.

Vänligen sprid annonsen i dina nätverk. Sista ansökningsdag är den 31 maj.

> Till annonsen
Välkommen på Thesis day den 30 maj!

Lär dig mer om SLU:s olika ämnesområden och träffa våra studenter som är på väg ut i arbetslivet. Alla som vill är välkomna att titta på utställningen av studenternas examensarbeten och vara med och rösta på bästa posterpresentation. Studenterna ges också möjlighet att ge korta muntliga presentationer under dagen. Eftermiddagen inleds med ett tal av SLU:s prorektor. Därefter får vi lyssna på berättelser från SLU alumner, redan nu kan vi avslöja att Maj- Lis Pettersson, hortonom, och Paula Paula Quintana Fernandez, husdjursagronom, kommer och delar med sig av sina karriärsresor efter examen.
Ingen anmälan krävs för att delta. Vid frågor kontakta: Roger Pettersson, 018-67 30 22.

> Program och mer information

SUFs sommarmöte 2018
Arrangemang av SUFs årliga sommarmöte i samarbete med PA torsdagen den 14 juni i Alnarp. Årets tema för sommarmötet är Grogrund - vårt nya kompetenscentrum för växtförädling.

> Mer om seminariet och anmälan.
Hantering av personuppgifter
Den 25 maj 2018 börjar den nya europeiska dataskyddsförordningen, GDPR, att gälla. GDPR ersätter den svenska personuppgiftslagen (PuL) och med anledning av den nya lagen vill vi informera våra läsare om vilka personuppgifter som finns sparade hos oss.

E-postlistan som används för att skicka ut detta nyhetsbrev innehåller ingen annan information än e-post-adresser (för prenumeranter utanför Sveriges lantbruksuniversitet). Vi använder inte adresserna i något annat syfte än att sprida information om universitetets verksamhet, och ger inte någon utomstående tillgång till listan. Om du vill avsluta din prenumeration är detta enkelt att göra genom att maila partnerskapalnarp@slu.se.

Om du vill läsa mer om hur Sveriges lantbruksuniversitet behandlar personuppgifter klickar du på denna länk.
Susanna Lundqvist -Trädgårdsgruppen
Jan Larsson - Marknad & Management
Anne-Charlotte Olsson - Animaliegruppen
Sven-Erik Svensson - Biobaserade industriråvaror
Lisa Germundsson - Växtodling livsmedel
Kristina Wallertz - skog

Hanna Weiber-Post - Kommunikation
Lena Johnson - Kansli
Lena Eskilsson - Ekonomi

Ansvarig utgivare för nyhetsbrevet är
Lisa Germundsson och redaktör är Jan Larsson.

SLU´s hantering av databasuppgifter (GDPR)

Följ SLU Partnerskap Alnarp på sociala medier!

Partnerskap Alnarp på TwitterPartnerskap Alnarp på Facebook
Parterskap Alnarp, SLU