Deltagaravgift |
350 kronor (inkl. moms), studenter på lantbruksskolor halv avgift. Inkluderar dokumentation, förmiddagskaffe, lunch och eftermiddagskaffe, faktureras i efterhand. Just nu 64 anmälda. |
09.00 | Registrering, kaffe med smörgås | 10.00 | Välkomna och inledning av dagen - Anders Herlin, BT, SLU | | - Mjölkproduktionens miljöpåverkan i ett systemperspektiv - Ulf Sonesson, RISE | | - Hur tror vi att samhället och sektorn kommer agera när det gäller jordbrukets och mjölkproduktionens klimatpåverkan? - Anders Rolfsson, ordf. Skånemejerier ek. för. | | - Så arbetar vi med djurvälfärd, miljö och klimat på vår mjölkgård och är öppna mot konsumenterna - Malin Gustavsson, mjölkproducent, Ryssby | | - Verktyg för minskad klimatpåverkan från mjölkgården- vilka råd ger Greppa Näringen? Lis Eriksson, Jordbruksverket | | - Panel: Frågor och diskussion | 12.05 | Lunch | 13.05 | Fortsättning: | | -'Fake news' om mat, klimat och hälsa - Hur kommunicerar vi den nyttiga, hållbara och klimatsmarta mjölken? Samtal Lars Kluever, Fonden Teknologi Rådet och Lennart Wikström, Cultimedia Information AB | | - Vallens (och gödselns) betydelse for bördighet och kolinlagring i marken. Thomas Kätterer, professor i systemekologi, SLU. | | - Praktisk växtodling i mjölkproduktionen för kolinlagring, torktålighet och vattenlagring, Hanna Williams, Konsult, Ljungbyhed | | - Panel: Frågor och diskussion | 15.00 | Kaffe och förfriskningar, avslutning |
|