Vad finns det för möjligheter att utöka både svensk produktion och konsumtion av baljväxter? Hur nyttigt är det att äta baljväxter och hur miljövänliga är de egentligen? Detta och lite till får du svar på vid seminariet. Målgrupp är alla som är intresserade av baljväxter för humankonsumtion
Tid och plats
Onsdag 8 november kl 08.30 - 13.00, SLU Alnarp Crafoordsalen eller videolänk Uppsala, Skara, Umeå
Deltagaravgift
Fritt. Just nu 129 anmälda.
Anmälan
Görs på denna sida, senast 3 november
Mer info
lisa.germundsson@slu.seAnmälningstiden har gått ut, vänligen kontakta lisa.germundsson@slu.se
Arrangör
SLU Framtidens mat och Partnerskap Alnarp (PA)
Email
För och efternamn
Ev. organisation
Önskemål
Deltar på
Deltar i
Program08.30Kaffe och baljväxtutställning09.30Baljväxternas förträfflighet! Exempel på produkter och användningsområden och hälsomässiga fördelar. Cornelia Witthöft, Linnéuniversitetet 10.00Jenny Damberg, författare av boken Bönor, ärtor och linser10.30Varför är hälsomedvetna kunder intresserade av baljväxter? - Andreas Stephan, Jönköping International Business School, presenterar resultat från ett masterarbete10.45Svenska lantbrukares erfarenheter av att odla baljväxter - Georg Carlsson, SLU presenterar resultat från ett masterarbete11.00Bensträckare11.10Är baljväxter miljövänliga? Hur kan vi veta det? - Pernilla Tidåker och Elin Röös, SLU, om hållbarhetsbedömningar av jordbrukssystem och produkter11.25Baljväxter i Kalmarregionen - Thomas Isaksson från Regionförbundet i Kalmar11.45Presentation av forskningsprojekten New Legume Foods (Elin Röös, SLU) och MegaLegume (Lina Svanberg, Rise)12.00LUNCH - Baljväxtlunch i Alnarp, Uppsala, Umeå, Skara
08.30
Kaffe och baljväxtutställning
09.30
Baljväxternas förträfflighet! Exempel på produkter och användningsområden och hälsomässiga fördelar. Cornelia Witthöft, Linnéuniversitetet
10.00
Jenny Damberg, författare av boken Bönor, ärtor och linser
10.30
Varför är hälsomedvetna kunder intresserade av baljväxter? - Andreas Stephan, Jönköping International Business School, presenterar resultat från ett masterarbete
10.45
Svenska lantbrukares erfarenheter av att odla baljväxter - Georg Carlsson, SLU presenterar resultat från ett masterarbete
11.00
Bensträckare
11.10
Är baljväxter miljövänliga? Hur kan vi veta det? - Pernilla Tidåker och Elin Röös, SLU, om hållbarhetsbedömningar av jordbrukssystem och produkter
11.25
Baljväxter i Kalmarregionen - Thomas Isaksson från Regionförbundet i Kalmar
11.45
Presentation av forskningsprojekten New Legume Foods (Elin Röös, SLU) och MegaLegume (Lina Svanberg, Rise)
12.00
LUNCH - Baljväxtlunch i Alnarp, Uppsala, Umeå, Skara
Enligt personuppgiftslagen krävs samtycke för att spara personliga data, såsom t.ex. namn och kontaktuppgifter. När du registrerar dina uppgifter i denna blankett så kommer de att sparas i vårt register, och din registrering blir därför också ett godkännande för att spara uppgifterna. Informationen kommer inte vidarebefordras till tredje part utan ditt tillstånd, utom om så krävs för att bearbeta och fullgöra din order eller deltagande.
Dokumentation Konferenser 2019
Konferenser 2018
Årets mentorprogram Anmäl dig här!