Mer baljväxter på åkern och tallriken - hur kommer vi dit?

Vad finns det för möjligheter att utöka både svensk produktion och konsumtion av baljväxter? Hur nyttigt är det att äta baljväxter och hur miljövänliga är de egentligen? Detta och lite till får du svar på vid seminariet. Målgrupp är alla som är intresserade av baljväxter för humankonsumtion

Tid och plats

Onsdag 8 november kl 08.30 - 13.00, SLU Alnarp Crafoordsalen eller videolänk Uppsala, Skara, Umeå

Deltagaravgift

Fritt. Just nu 129 anmälda.

Anmälan

Görs på denna sida, senast 3 november

Mer info

lisa.germundsson@slu.se
Anmälningstiden har gått ut, vänligen kontakta lisa.germundsson@slu.se

Arrangör

SLU Framtidens mat och Partnerskap Alnarp (PA)

Anmälningsblankett:

Email

För och efternamn

Ev. organisation

Önskemål

Deltar på


Deltar i

 

Program

08.30

Kaffe och baljväxtutställning

09.30

Baljväxternas förträfflighet! Exempel på produkter och användningsområden och hälsomässiga fördelar. Cornelia Witthöft, Linnéuniversitetet 

10.00

Jenny Damberg, författare av boken Bönor, ärtor och linser

10.30

Varför är hälsomedvetna kunder intresserade av baljväxter? - Andreas Stephan, Jönköping International Business School, presenterar resultat från ett masterarbete

10.45

Svenska lantbrukares erfarenheter av att odla baljväxter - Georg Carlsson, SLU presenterar resultat från ett masterarbete

11.00

Bensträckare

11.10

Är baljväxter miljövänliga? Hur kan vi veta det? - Pernilla Tidåker och Elin Röös, SLU, om hållbarhetsbedömningar av jordbrukssystem och produkter

11.25

Baljväxter i Kalmarregionen - Thomas Isaksson från Regionförbundet i Kalmar

11.45

Presentation av forskningsprojekten New Legume Foods (Elin Röös, SLU) och MegaLegume (Lina Svanberg, Rise)

12.00

LUNCH - Baljväxtlunch i Alnarp, Uppsala, Umeå, Skara

Enligt personuppgiftslagen krävs samtycke för att spara personliga data, såsom t.ex. namn och kontaktuppgifter. När du registrerar dina uppgifter i denna blankett så kommer de att sparas i vårt register, och din registrering blir därför också ett godkännande för att spara uppgifterna. Informationen kommer inte vidarebefordras till tredje part utan ditt tillstånd, utom om så krävs för att bearbeta och fullgöra din order eller deltagande.