Välkommen till fältvandring och diskussion om svensk odling av baljväxter till livsmedel!
Är du intresserad av testa nya grödor eller öka din odling av bönor, linser eller ärter? Skulle du vilja att de baljväxter som du odlar används i nya hälsosamma livsmedel? Välkommen till en inspirerande eftermiddag där vi tittar på baljväxter i fält, tar del av en presentation om framgångsfaktorer i kanadensisk baljväxtodling och diskuterar engagemang i en odlargrupp som ska utvärdera baljväxtodling tillsammans med forskare i projektet New Legume Foods
New Legume Foods är ett fyraårigt (2017-2020) forskningsprojekt som bygger på samarbete mellan akademi och livsmedelsindustri. Projektets syfte är att utveckla attraktiva klimatsmarta livsmedel från svenskodlade baljväxter. http://blogg.slu.se/new-legume-foods/
Målgrupp: framförallt lantbrukare, men även andra aktörer inom lantbruks- och livsmedelssektorn samt intresserad allmänhet.