|
Alnarps Nötköttsdag - 10-års jubileum |
Positiva signaler för svenskt nötkött! Vad har hänt de senaste 10 åren och vart är vi på väg? Alnarps Nötköttsdag vänder sig till nötköttsföretagare, rådgivare, lärare, studenter, forskare och andra intresserade inom nötköttsbranschen. - En mötesplats för att skapa kontakter och lyfta behovet av tillämpbar forskning för utveckling av företagandet inom nötkött. |
Tid och plats |
Torsdag 1 december kl 09.00 ? 15.30, Aulan Alnarpsgården, Alnarp |
Deltagaravgift |
300 kronor (inkl. moms), studenter på lantbruksskolor halv avgift. Inkluderar dokumentation, förmiddagskaffe, lunch och eftermiddagskaffe, faktureras i efterhand. Just nu 125 anmälda. |
Anmälan |
Görs på denna sida, senast 25 november |
Mer info |
Madeleine Magnusson |
Arrangör |
Dagen arrangeras i samarbete mellan Institutionen Biosystem och teknologi (BT), Partnerskap Alnarp, LRF-Skåne och Skånes Nötköttsproducenter. |
|
Program | | Moderator: Anna Kristoffersson, Skånes Nötköttsproducenter | 9.00 | Registrering, kaffe med fralla | 9.30 | Inledning | | Perspektiv på svensk nötköttsproduktion och Tillväxt Nötkött | | - Hur behåller vi farten? | | Lennart Wikström, Tejarps Förlag AB | | Biffen i ugnen ? hur smakar den? | | - Tillagningens betydelse för måltidsupplevelsen | | Eva Thuresson, Kock, Allé på Österlen, Svinaberga | | Köttkvalitet | | - Parametrar som påverkar och hur kan vi möta marknaden | | Anders H Karlsson, Husdjurens miljö och hälsa, SLU Skara | | Svensk nötköttsproduktion i ett hållbarhetsperspektiv i världen | | - Hur möter vi handeln och våra konsumenter | | Christian Swensson, Biosystem och teknologi, SLU Alnarp | 12.20 | LUNCH | 13.20 | Omvärldsspaning | | - OECD/FAO prognos för nötköttsproduktion fram till 2025 samt resultat från | | Agri Benchmark om svensk nötköttsproduktion i ett världsperspektiv | | Johanna Bengtsson, Svenska Köttföretagen AB | | Nya möjligheter att hålla ordning på och registrera djuren genom digitalisering och bättre management | | - Ett exempel från England | | Sally Ashwell, Farmplan | | Bensträckare | | Framgångsrik företagsledning | | - Vad bör vi fokusera på? | | Ove Karlsson, Kompetenscentrum företagsledning, SLU Alnarp | | Sammanfattning av dagen och avslutning | 15.30 | Kaffe |
|
Enligt personuppgiftslagen krävs samtycke för att spara personliga data, såsom t.ex. namn och kontaktuppgifter. När du registrerar dina uppgifter i denna blankett så kommer de att sparas i vårt register, och din registrering blir därför också ett godkännande för att spara uppgifterna. Informationen kommer inte vidarebefordras till tredje part utan ditt tillstånd, utom om så krävs för att bearbeta och fullgöra din order eller deltagande.
|
|
|