Alnarps Nötköttsdagdag: Hållbar svensk nötköttsproduktion

Alnarps Nötköttsdag vänder sig till nötköttsföretagare, rådgivare, lärare, studenter, forskare och andra intresserade inom nötköttsbranschen. - En mötesplats för att skapa kontakter och lyfta behovet av tillämpbar forskning för utveckling av företagandet inom nötkött.

Tid och plats

Torsdag 5 december kl 9 - 15, Aulan Alnarpsgården, SLU Alnarp

Deltagaravgift

350 kr (inkl. moms) inkluderar lunch, kaffe och dokumentation. Elever vid lantbruksskolor betalar halva priset, faktureras i efterhand. Just nu 39 anmälda.

Anmälan

Görs på denna sida, senast 27 november klockan 16

Mer info

madeleine.magnusson@slu.se
Anmälningstiden har gått ut, vänligen kontakta madeleine.magnusson@slu.se

Anmälningsblankett:

Email

För och efternamn

Ev. organisation

Ev. fakturaref.

Fakturaadress

Postnr och ort

Önskemål

 

Program Moderator: Anna Kristoffersson

9.00

Registrering, kaffe med fralla

9.30

Inledning

Kort om: Agriwise - planeringshjälpmedel för lantbruk Mårten Lidfeldt, Agriwise

Hållbar utveckling ? hur står sig det svenska nötköttet? Elina Matsdotter, Svenskt kött

Så här jobbar vi - för oss, på ett hållbart sätt Johanna & Mårten Rasmusson, Nötköttsproducenter, Bosarps gård, Blentarp

Hållbar utfodring - odla ditt optimala grovfoder Charlotte Åkerlind, Råby konsult AB

Så här hanterar jag min foderstat Bengt Persson, Nötköttsproducent, Åhus

LUNCH

13.15

Regenerativt jordbruk med nötkreatur Jens Fjelkner, Sjövångens Angus

Friska djur - Hållbara djur Virpi Welling, Gård & Djurhälsan

Kort om: Yttranden från SLUs vetenskapliga råd för djurskydd angående Utegångsdjur utan ligghall samt Digital tillsynsteknik i djurhållning utomhus Anders Herlin, Inst. biosystem och teknologi, SLU

Avslutning

15.15

Kaffe

De uppgifter du registrerar här kommer att sparas i en databas hos SLU. Personuppgiftslagen/ dataskyddsförordningen kräver att du först godkänner detta. Läs mer om behandling av personuppgifter på SLU:s webb på sidan Behandling av personuppgifter vid SLU