Partnerskap Alnarp
Hem
[ Logga in ]

Bönan till bordet

Varför hamnar inte mer svenska baljväxter på tallriken? I projektet Hur får vi bönan till bordet har vi fått människor att mötas för att tillsammans hitta sätt att ta oss runt hindren.

Baljväxter såsom bönor, ärter och linser, identifieras återkommande som ett viktigt livsmedel med högt näringsinnehåll och låg klimatpåverkan, som har fördelar både för människors hälsa och för ett hållbart jordbruk. Bönder i södra Sverige har goda möjligheter att möta denna efterfrågan genom att odla mer åkerbönor, gula ärtor och andra baljväxter. Men hur kan vi stärka odlares avsättningsmöjligheter och kunders tillgång till baljväxter odlade i södra Sverige?

Välkommen till slutseminarium och workshop med fokus på att presentera resultat i projektet Bönan till bordet samt prioriterade lösningsåtgärder. Workshopen är ett samarrangemang med SLU Partnerskap Alnarp.

Tid och plats

Torsdag 27 nov, Region Skåne, Dockplatsen 26, Malmö. Lokal: Styrbord/Babord

Deltagaravgift

Fritt

Just nu 23 anmälda

Anmälan

Görs på denna sida senast 20 november

Mer info

annie.drottberger@slu.se

Arrangör

SLU och Partnerskap Alnarp.

Anmälningsblankett:

Email

För- och efternamn

Ev. organisation

Deltar på



Specialmat etc.

 

Foto: Jsn Larsson

De uppgifter du registrerar här kommer att sparas i en databas hos SLU. Personuppgiftslagen/ dataskyddsförordningen kräver att du först godkänner detta. Läs mer om behandling av personuppgifter på SLU:s webb på sidan Behandling av personuppgifter vid SLU