Partnerskap Alnarp
Hem
[ Logga in ]

Gastronomins och råvarornas betydelse för Sverigebilden

Sverige har gått från att vara ett av gastronomins u-länder fram till idag då besöksnäringen med gastronomin i centrum har en enorm lyskraft och drar in massor av inkomster till landet. Hur kunde det gå så, vad krävs för att olika led i denna viktiga bransch även i framtiden kan ha en ledande position?

Detta är temat för detta fullmatade seminarium

Tid och plats

Torsdag 26 september 2024 13.00-16.30

Aulan, Alnarpsgården, Sundsvägen 6, Alnarp alternativt på distans: https://slu-se.zoom.us/j/65622248443 passcode 444888

Deltagaravgift

Evenemanget är kostnadsfritt

Just nu 80 anmälda

Anmälan

Görs på denna sida senast 19 september.

Mer info

jan.larsson@slu.se

Arrangör

Seminariet arrangeras av SLU Partnerskap Alnarp i samverkan med Måltidsakademin, Gastronomiska Akademin och Aptitum.

Anmälningsblankett:

Email

För- och efternamn

Ev. organisation

Deltar






Specialmat etc.

 

PROGRAM

13.00

Välkomna Jan Larsson, Partnerskap Alnarp

13.10

Presentation av de fyra akademierna, Måltidsakademien, Gastronomiska Akademien, Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien och Aptitum Carl-Jan Granqvist, professor, ledamot av Gastronomiska Akademien

13.30

Gastronomins roll för en levande landsbygd Håkan Jönsson, professor SLU Alnarp

13.50

Smakupplevelser i transformation - röda, gröna och blå proteiner Viktoria Olsson, bitr professor i Mat och Måltidsvetenskap, Högskolan Kristianstad

14.10

Svensk gastronomi - en global succé', ett bokverk som producerats på 7 språk och om dess bakgrund Karsten Thurfjell, ständig sekreterare i Gastronomiska Akademin och Hans Wallensteen, Lantmästare

14.30

Kaffepaus

15.00

Sensorisk profilering som verktyg i växtförädlingen Åsa Grimberg, forskare SLU Alnarp

15.20

Vinodling - en ny agrar näring K Felix G Åhrberg, Chief Winemaker - Head Viticulturist, Kullabergs Vingård

15.40

Berättelsen om Lantmännens internationella satsning som lett till ökad export av lantbruksprodukter till en global värld Karin Arkbåge fil.dr i livsmedelsvetenskap Lantmännen

16.00

Vision inför framtiden - gastronomin en självklar del av Sveriges Måltidsland 2030 Carl-Jan Granqvist och Karsten Thurfjell

16.20

Frågor

De uppgifter du registrerar här kommer att sparas i en databas hos SLU. Personuppgiftslagen/ dataskyddsförordningen kräver att du först godkänner detta. Läs mer om behandling av personuppgifter på SLU:s webb på sidan Behandling av personuppgifter vid SLU