| PROGRAM Preliminärt | 13.00 | Välkomna Jan Larsson, Partnerskap Alnarp | 13.10 | Presentation av de fyra akademierna, Måltidsakademien, Gastronomiska Akademien, Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien och Aptitum Carl-Jan Granqvist, professor, ledamot av Gastronomiska Akademien | 13.30 | Gastronomins roll för en levande landsbygd Håkan Jönsson, professor SLU Alnarp | 13.50 | Smakupplevelser i transformation - röda, gröna och blå proteiner Viktoria Olsson, bitr professor i Mat och Måltidsvetenskap, Högskolan i Kristianstad | 14.10 | Svensk gastronomi - en global succé', ett bokverk som producerats på 7 språk och om dess bakgrund Karsten Thurfjell, ständig sekreterare i Gastronomiska Akademin och Hans Wallensteen, Lantmästare | 14.30 | Kaffepaus | 15.00 | Sensorisk profilering som verktyg i växtförädlingen Åsa Grimberg, forskare SLU Alnarp | 15.20 | Vinodling - en ny agrar näring K Felix G Åhrberg, Chief Winemaker - Head Viticulturist, Kullabergs Vingård | 15.40 | Internationella satsningar på svensk livsmedelsexport | 16.00 | Vision inför framtiden - gastronomin en självklar del av Sveriges Måltidsland 2030 PO Berg, prof. em. Preses, Måltidsakademien | 16.20 | Frågor |
|