Partnerskap Alnarp
Hem
[ Logga in ]

Växande Möten: Framtidens cirkulära lantbruk

Hur du kan tänka annorlunda och ta vara på resurser

Inspirerande odlingsmetoder, resurseffektivitet och hur vi kan tillvara på restprodukter ? Växande Möten #6 ringar in flera cirkulära teman med forskning och konkreta exempel från Skåne.

Under parollen Framtidens cirkulära lantbruk går vi från rest till resurs, från svinn till skatt. Vi börjar på hållbarhetsspåret med ett gårdsbesök där vi får en inblick i Conservation Agriculture, även kallat bevarande jordbruk. Därefter befinner vi oss i (s)vinnarspåret i möteslokalen för en inspirerande föreläsning om bland annat broccoli, vars svinn och spill blivit till nya resurser som gynnar klimatet och öppnar för nya affärsmöjligheter. Vi avslutar med att definiera begreppet cirkularitet och hur det går att tänka och arbeta cirkulärt rent praktiskt, såväl idag som i framtiden.

Växande möten är för dig som är verksam inom lantbruk eller gröna näringar och vill bli än mer redo för vad framtiden kräver.

Varmt välkommen på detta seminarium

Tid och plats

Vi ses på Krokstorp Gård 16.00 för ett gårdsbesök. Adress: Rausvägen 620, 253 53 Påarp. Växande mötet äger sedan rum på Sundspärlan i Helsingborg, cirka 10 minuter från Krokstorps Gård (egen transport).

Deltagaravgift

Evenemanget är kostnadsfritt och mat ingår.

Just nu 25 anmälda

Anmälan

Görs på denna sida senast 7 juni.

Mer info

Helena.Kurki@sjobo.se

Arrangör

Växande Möten arrangeras av Innovationscenter för landsbygden tillsammans med LRF Skåne, Region Skåne samt SLU Partnerskap Alnarp.

Anmälningsblankett:

Email

För- och efternamn

Ev. organisation

Deltar påSpecialmat etc.

 

De uppgifter du registrerar här kommer att sparas i en databas hos SLU. Personuppgiftslagen/ dataskyddsförordningen kräver att du först godkänner detta. Läs mer om behandling av personuppgifter på SLU:s webb på sidan Behandling av personuppgifter vid SLU