Alnarpskonferensen 2018: Konsumenttrender och entreprenörskap

Inget är så hett som livsmedel just nu. Vi har passerat 10 miljoner människor i Sverige och snart 7 miljarder globalt. Alla ska få mat, inte bara mat utan god, hälsosam och gärna hållbar, etisk och närproducerad mat. Vi har på senare tid sett flera starka trender; hälsa, bekvämlighet, svenskt, ekologiskt, med mera. Var tar trenderna vägen, hur påverkar det livsmedelskedjan och hur kan man som entreprenör inom jordbruk och trädgård hänga med i svängarna?

Lyssna på initierade talare från handel, entreprenörer och akademi, och mingla med vänner och kollegor, vid årets Alnarpskonferens!

Alnarpskonferensen är en naturlig mötesplats för alla som är engagerade i utvecklingen av de gröna näringarna. I fjol var vi över 200 personer, så det är ett bra tillfälle till mingel och nätverkande.

Dagens syfte: När du som deltagarna lämnar lokalen så ska du ha fått en god inblick om var de stora dragen i omvärldsförändringarna på livsmedelsområdet är på väg och hur det påverkar livsmedelskedjan i Sverige, samt att koppla det till hur påverkar och leder till strategiska beslut i lantbruks- o trädgårdsföretaget?

Vi avslutar dagen med en middag arrangerad av Skånska Agronomklubben, Skånska Lantmästarklubben och Sveriges Hortonomförbund.

Tid och plats

Onsdag 24 januari kl 13.00 - 16.15, Aulan, Alnarpsgården, Alnarp

Deltagaravgift

Fritt, middagen sker till självkostnadspris Just nu 158 anmälda.

Anmälan

Görs på denna sida, senast 20 januari

Mer info

lisa.germundsson@slu.se
Anmälningstiden har gått ut, vänligen kontakta lisa.germundsson@slu.se

Arrangör

Dagen arrangeras av Partnerskap Alnarp, LRF Skåne, KCF, SLU Alumn och SLU Holding

Anmälningsblankett:

Email

För och efternamn

Ev. organisation

Konferens

Middag

(anmälan först komplett efter inbetalning av anmälningsavgiften)

Önskemål

 

Program

13.00

Välkomna, Lisa Germundsson, Partnerskap Alnarp, moderator

13.05

Outlook lantbruk och livsmedel - globalt och nationellt. Per Hansson, verksamhetsledare Kompetenscentrum Företagsledning, SLU Alnarp

13.25

Omvärldstrender som påverkar konsumentbeteende och dagligvaruhandeln. Ann-Katrin Tottie, Varumärkeschef ICAs egna varor.

14.10

Framtidens möjligheter med växtproteiner. Carl Jonson, SLU Holding

14.30

Fikapaus och mingel

15.00

Lantbrukarnas syn på entreprenörskap - en benchmarkstudie. Jozefine Nybom, SLU KCF

15.20

Entreprenörskap: Framgång är att våga, och välja rätt strategi. Maria Hofvendahl-Svensson, LRF Skåne

15.40

Att ta vara på trender som entreprenör - möjligheter och fallgropar och hur du blir unik. Erik Hunter och Jan Larsson, SLU KCF

16.00

Paneldiskussion konsumenttrender, strategier & entreprenörskap. Moderator Per Hansson.

16.30

Avslut och tack, Lisa Germundsson

Enligt personuppgiftslagen krävs samtycke för att spara personliga data, såsom t.ex. namn och kontaktuppgifter. När du registrerar dina uppgifter i denna blankett så kommer de att sparas i vårt register, och din registrering blir därför också ett godkännande för att spara uppgifterna. Informationen kommer inte vidarebefordras till tredje part utan ditt tillstånd, utom om så krävs för att bearbeta och fullgöra din order eller deltagande.